C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
Avui, diumenge 30 de març, s’ha celebrat per primera vegada a Sant Vicenç de Montalt una Diada de cultura tradicional, a l’entorn de la plaça de l'Església. La jornada ha inclòs un dinar popular al migdia i tota una sèrie d’activitats que han mostrat la gran varietat de manifestacions culturals catalanes: sardanes, gegants, castells, esbarts dansaire, gralles...
Les tradicions són el fil invisible que uneix les generacions d’un poble, són un reflex de la seva història, cultura i identitat. Les tradicions catalanes són un testimoni del passat, ens fan entendre qui som i d’on venim, i ens ajuden a transmetre aquests valors a les noves generacions.
Avui, diumenge 30 de març, Sant Vicenç ha viscut una gran diada de cultura i tradicions a l’entorn de la plaça de l’Església. La jornada ha començat a les 11 del matí amb les sardanes de la Cobla Ciutat de Manresa. En acabat, els membres de l’Esbart Manresà de Dansaires han ballat el Ball Pla, una dansa tradicional de gran arrelament en la població que antigament es transmetia de pares a fills. Aquesta dansa tan nostrada es va recuperar el gener de l’any 1984, per la Festa Major d’hivern, amb una ballada per l’Esbart Català de Dansaires i la cobla la Principal de Llobregat, amb un envelat ple de gom a gom.
Tot seguit, els Capgrossos de Mataró han signat una actuació brillant que ha deixat bocabadats els assistents. Tampoc hi faltat la Colla Gegantera de Sant Vicenç de Montalt que ha tornat a omplir la plaça de l’Església de gegants, música i danses.
Finalment, el so de les gralles del Grup de Grallers Josep Bonamusa ens han acompanyat fins al pati porxat de la Casa de la Vila on més de 200 persones juntament han gaudit d’un dinar popular a base de calçots i botifarrada.
Ha estat una jornada rodona! Gràcies a tothom que l’ha fet possible!
Fotos: Joan Buch