X
Música & Drinks
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç reivindica l'Orgull amb molt d'orgull



Els colors vermell, taronja, groc, verd, blau i violeta s'han fet un lloc a la Casa de la Vila i a la platja de Sant Vicenç de Montalt. El 28 de juny se celebra el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+,  per reivindicar el dret de les persones a ser com vulguin ser i a poder viure la seva identitat amb plenitud en totes les etapes de la vida, sense haver de patir desigualtats, discriminacions o violències.


Per fer visible aquesta data, enguany, els municipis de les 3 Viles, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres i Caldes d'Estrac, ens hem unit per gravar un vídeo participatiu i reivindicatiu en suport al moviment del col·lectiu LGTBIQ+




El 28 de juny se celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+. Quan s’apropa aquesta data, és molt freqüent sentir persones que qüestionen el fet que calgui aquesta commemoració. Però per què se celebra el dia de l’Orgull aquest dia, què és el que es commemora i per què continua sent necessària la reivindicació que es fa.

El 28 de juny de 1969 va tenir lloc a la ciutat de Nova York el que es coneix com “els disturbis d’Stonewall”. Es va produir una batuda policial al local gai Stonewall Inn, on el col·lectiu gai es rebel·lava contundentment per primera vegada contra la repressió institucional i social que patia. Es considera que aquest succés va marcar l’inici del moviment pro drets LGTBI a Estats Units i a tot el món. El dia de l’Orgull LGBTIQ+ reafirma el sentiment d’orgull de les orientacions sexuals i identitats de gènere, les quals han estat marginades i reprimides històricament.

Durant aquesta jornada no sols se celebra la diversitat i s’hi dona visibilitat, sinó que també es reivindica la necessitat de continuar lluitant contra totes les discriminacions que encara pateixen les persones que formen part del col·lectiu LGTBIQ+ arreu del món. Per exemple, actualment hi ha més de 60 països al món als quals formar part del col·lectiu LGTBIQ+ és un delicte i, a més de 10 països, l’homosexualitat està castigada amb pena de mort. A Catalunya, des que se’n fa un registre, el 2023 va ser l’any amb més denúncies per agressions verbals i/o físiques cap a persones LGTBIQ+.

Totes les persones tenen dret a la vida, la llibertat i la seguretat i cal que tota la ciutadania ens hi impliquem per poder garantir aquests drets de les persones del col·lectiu LGTBIQ+. Impliquem-nos amb molt d'orgull perquè estimar, més ennlà de les orientacions sexuals i identitats de gènere, ÉS URGENT!


Dia de l'Orgull



OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 28.06.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^