X
Enquesta ciutadana serveis Atenció Ciutadana
Botó que mostra/amaga menú superior
Portada > Serveis a les persones > Salut > Infermera virtual
Botó que mostra/amaga menú lateral
Salut
Infermera virtual

Aquest portal, adreçat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.



CONSELLS DE SALUT


(11/11/2024)

Arxiu externÉs convenient estimular el desenvolupament del llenguatge des de la primera infància mitjançant cançons infantils, jocs i contes, fomentant el diàleg amb el nen, respectant el seu temps i manera d'expressar-se.

Descobreix com evoluciona el llenguatge dels 2 als 17 mesos:

  • Edat 2-3 mesos: Reconeixen el significat dels gestos i expressions. Apareix el somriure social.
  • Edat 4-12 mesos: Inicien la conducta comunicativa intencionada miren el seu interlocutor i entenen el "no-no". El llenguatge i els gestos els permeten utilitzar l'adult per aconseguir el que desitgen.
  • Edat 13-17 mesos: Responen a preguntes simples de manera no verbal. Vocabulari de 4 a 6 paraules.
(28/10/2024)

Arxiu externLa grip és una malaltia respiratòria causada pel virus de la influença. 

  • És una malaltia estacional, d'hivern, i epidèmica. 
  • Es transmet per contacte directe tocant objectes contaminats com mocadors, mans, superfícies, etc., o mitjançant les secrecions respiratòries expulsades en tossir i/o esternudar. 
  • No hi ha un tractament específic per a la grip. Per això, cada any, s’anima a la població a vacunar-se per reduir la mortalitat i l’impacte de la malaltia en la comunitat. 
(14/10/2024)

Arxiu externEls antidepresius no creen addicció; si a la persona li costa deixar-los és per el síndrome de discontinuació, un efecte que pot aparèixer si se suspèn de manera sobtada la ingesta del fàrmac. La Marta Padilla infermera de salut mental ens ho explica.

(30/09/2024)

Arxiu externPrimerament tenir molta paciència i saber “donar-li la volta”. Si la persona no vol menjar, es pot retirar el plat, fer una altra activitat i tornar-li a presentar mes tard. També hi ha recursos com posar petites quantitats de menjar però que duguin els mateixos nutrients o canviar les presentacions del plat.

En tot cas, si insistim, la persona s’aferrarà a la negativa.

Una bona estratègia per a “fer-los canviar de xip” és parlar-li de les seves experiències de vida. Quan ho fem, la persona treballa la seva memòria i, en una situació d’estrès pot ser realment útil retornar cap a la seva història de vida.

(16/09/2024)

Arxiu extern

  • Renta’t les mans amb aigua i sabó.
  • Renta la ferida amb aigua i sabó.
  • Aplica un antisèptic només en el cas d’infecció i usa preferiblement clorhexidina.
  • Si la ferida sagna, fes compressió a la zona amb gases.
  • Tapa la ferida amb gases o un apòsit (tirita).
OAC DE L'AJUNTAMENT

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^